Recepty

Recepty > polévky > rajská polévka s řapíkatým celerem

Rajská polévka s řapíkatým celerem recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

8 rajčat, 1 cibule, 6 řapíků z řapíkatého celeru, 2 bobkové listy, sůl, mletý pepř, oříšek másla

Recept na přípravu:

Rajčata přepůlíme, cibuli nakrájíme na čtvrtky a řapíkatý celer na delší kousky. Vše vložíme do hlubšího hrnce, přidáme bobkový list, osolíme, zalijeme horkou vodou a pod pokličkou vaříme na slabém plameni 20 minut. Z vývaru odstraníme bobkové listy, ponorným mixérem rozmixujeme a přes hustý cedník propasírujeme. Propasírovaný vývar doplníme horkou vodou na námi požadovanou hustotu, podle potřeby osolíme, opepříme a přidáme kousek másla. Necháme projít varem a podáváme s nudlemi, kapáním nebo rýží.

Další recepty:
Rajská polévka s rýží z protlaku.
Kuřecí vývar s noky nalijeme na talíře.
Chřestový krém vaříme 10 minut.
Koprová kulajda do které vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Rajská polévka se sýrovými knedlíčky kteroé na talíři přelijeme.
Hovězí maso na celeru dusíme, až nám vznikne omáčka.
Dýňová polévka se zázvorem na jejíž povrch nasypeme slané sušenky.
Bramboračka s houbami a kořenovou zeleninou.
Rajská omáčka s masovými kuličkami chutná s kynutým knedlíkem.
Polévka z kuřecích krků které můžeme obrat.
Krémová bramboračka do které vmícháme nepříliš tuhou šlehačku.
Rajská polévka s těstovinami

Recepty
Motto

Ochutnejte recept rajská polévka s řapíkatým celerem.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.