Recepty

Recepty > rajčata > rajská polévka se sýrovými knedlíčky

Rajská polévka se sýrovými knedlíčky recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 větší rajčatový protlak, 1 cibule, 40 g másla, 40 g hladké mouky, 1 lžička červeného vína, nové koření, sůl, bobkový list, tyminán, mletý pepř, 150 g šunky, 150 g sýru ementál, 1 vejce, lžíce hrubé mouky

Postup přípravy:

Z rozehřátého másla a mouky si připravíme světlou jíšku, zalijeme 1500 ml vody, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, v plátýnku zabalené koření, sůl, mlwetý pepř a mírně povaříme. Přidáme rajský protlak a polévku opět necháme přejít varem. Nakonec přilijeme červené víno a dle chuti osolíme. Poté si připravíme sýrové knedlíčky: ementál nastrouháme, přidáme vajíčko, hrubou mouku a vypracujeme husté těsto. Lžičkou vykrajujeme malé knedlíčky, které smažíme na oleji. Šunku nakrájíme na tenké proužky a spolu s osmaženými knedlíčky vložíme do hlubokého talíře. Na talíři sýrové knedlíčky přelijeme horkou polévkou a podáváme.

Recepty na další jídla:
Játrová omáčka s rýží kterou uvaříme dle návodu.
Zapečená plněná rajčata podáváme horká s topinkami nebo bílou vekou.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Mrkvová polévka s rýží a vaječným žloutkem.
Plněná rajčata poklademe na plech a upečeme.
Rychlá rajská polévka získá díky šlehačce jemnější chuť.
Rajská omáčka s knedlíkem.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky přeje dobrou chuť.
Rajská polévka s těstovinami které při podávání rozdělíme do polévky na talířích.
Nakládaná zelená rajčata s cibulí sterilujeme po dobu 10-12 minut.
Drožďové knedlíčky zavaříme ve vařící se polévce.
Rajská polévka s krupičkovými knedlíčky

Recepty
Motto

Recept, podle kterého je hračka připravit rajská polévka se sýrovými knedlíčky.


Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.