Recepty > polévky > rajská polévka s máslovým kapáním
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 litr rajčatové šťávy, 1 konzerva malého rajčatového protlaku, 50 gramů másla, 1 cibule, 3 lžíce hladké mouky, 1 kostka zeleninového bujonu, špetka soli, špetka cukru, 100 gramů másla, 1 vejce, 1 lžička vegety, 3 lžíce hrubé mouky
Recept na přípravu:
V hrnci rozehřejeme máslo, na kterém zpěníme na kousky pokrájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou a společně osmahneme. Takto připravenou jíšku zředíme rajčatovou šťávou, přidáme rajský protlak, zeleninový bujon a za občasného míchání necháme provařit. Dochutíme solí a cukrem. Mezitím si necháme v misce změknout máslo, které utřeme s vajíčkem, přidáme Vegetu a postupně vmícháváme hrubou mouku, až nám vznikne husté tuhé těstíčko, které poté přes hrubé struhadlo protlačíme do vroucí polévky, asi 2 minuty zavaříme a můžeme podávat. Dobrou chuť.
Další recepty:
Zeleninová polévka z mražené zeleniny.
Rajská omáčka z rajčat.
Kuřecí vývar s noky z vajíčka a krupičky.
Jablečná hrnková buchta - mouku prosejeme s práškem do pečiva...
Studená rajčatová polévka s cuketou - cuketu nakrájíme na kostičky...
Jablečný závin - mouku a sůl zaděláme s vodou...
Česnečka z pěti stroužků.
Rajská omáčka s masovými kuličkami je klasika.
Jablečné řezy s polevou - cukr, vejce a olej vyšleháme do pěny...
Minestrone je italský recept.
Studená rajská polévka
Ochutnejte recept rajská polévka s máslovým kapáním.