Recepty > polévky > rajská polévka s křenem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 rajčata, 2 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 3 hrnky vývaru z kostí, sůl, pepř, kousek křenu
Recept na přípravu:
Na kolečka nakrájenou cibuli osmahneme na másle, zaprášíme hladkou moukou a osmažíme. Přilijeme vývar, osolíme, opepříme, přidáme pokrájená rajčata a povaříme asi 15-20 minut. Hotovou polévku prolisujeme nebo rozmixujeme. Na talíři posypeme strouhaným křenem.
Další recepty:
Houbovka se smetanou a pečivem.
Rajská polévka s těstovinami různého tvaru.
Koprová kulajda do níž vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Rajská omáčka s hovězím masem a vhodnou přílohou.
Bramborový guláš s fazolemi podáváme s chlebem.
Řecká čočková polévka do které můžeme přidat také masox.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky a vegetou pro dochucení.
Zelňačka s mrkví chutná nejlépe druhý den.
Kulajda s koprem a vejci pokud ji máme radši sladší, přidáme cukr.
Hlíva s těstovinami dochucený bylinkami.
Italská rajčatová omáčka kterou zjemníme máslem.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Jemná cibulačka je ochucena nadrobno nakrájenou pažitkou.
Rajčatová polévka s cuketou
Ochutnejte recept rajská polévka s křenem.