Recepty > polévky > rajčatová polévka z konzervy s bazalkou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 cibule, 1 salátová okurka, olej, 1 konzerva loupaných rajčat, nebo větší rajčatový protlak, 1 lžíci citronové šťávy, čerstvá nebo sušená bazalka, sůl, mletý pepř, 2 lžíce zakysané smetany, 1 lžíce worcesterové omáčky, 1 zeleninová kostka, kousek uzeniny, cukr, 2 stroužky česneku, petrželka, vařená rýže
Recept na přípravu:
Na proužky pokrájenou cibuli a okurku osmahneme na rozpáleném oleji, až zesklovatí. Přidáme protlak, citronovou šťávu, bazalku dle chuti, sůl, pepř, dolijeme vodou na 2 litry a necháme 5 minut vařit. Poté přidáme nadrobno pokrájený čenek, zeleninovou kostku, worcesterovou omáčku, zakysanou smetanu a cukr podle chuti. Povaříme, odstavíme z ohně, rozmixujeme, přidáme rýži a ozdobíme petrželkou a malým množstvím bazalky.
Další recepty:
Kuřecí polévka s kukuřicí je lahodná pochoutka.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Jáhlová polévka s pórkem.
Cibulačka se sýrem a utřeným česnekem.
Italská rajčatová omáčka nakonec zjemníme máslem.
Sýrové nočky do polévky se hodí i do vývarů.
Rajčatová polévka s bazalkou kterou ozdobíme bazalkou a šlehačkou.
Bramboračka s kroupami vařená do změknutí brambor.
Zelňačka s čočkou a kysanou smetanou zahuštěná jíškou.
Čočka po indicku je dochucena citronovou šťávou.
Rajčatová polévka s cuketou z nadrobno pokrájených rajčat.
Rajčatová česnečka
Ochutnejte recept rajčatová polévka z konzervy s bazalkou.