Recepty > polévky > rajčatová polévka s noky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 litr čisté rajčatové šťávy, olej, 1 menší cibule, 1 menší paprika, sůl, cukr
Noky: 1 vejce, sůl, 100 g hrubé mouky, trocha vody
Recept na přípravu:
Do hrnce nalijeme trochu oleje, přidáme rajčatovou šťávu, trochu vody, nadrobno pokrájenou cibuli a papriku, osolíme a osladíme podle chuti. Všechny suroviny na noky smícháme. Necháme chvíli odstát a vytváříme noky, které zavaříme do vroucí rajské polévky a chvíli povaříme.
Další recepty:
Zelňačka s klobásou ke které můžeme přidat cukr.
Kulajda s koprem a vejci přidáme do ní cukr.
Falešná dršťková polévka kterou dochutíme majoránkou.
Zelňačka s uzeným masem na drobné kostičky.
Rajčatová polévka s cuketou z vývaru.
Červený boršč se zelím a řepou.
Rajčatová omáčka kterou podáváme s knedlíkem nebo rýží.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Rajčatová česnečka s osmaženými kostičkami chleba.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky do kterého vmícháme nasekanou petrželku.
Boršč s klobásou přelijeme zakysanou smetanou.
Ruský boršč
Ochutnejte recept rajčatová polévka s noky.