Recepty > polévky > rajčatová polévka s kroupami
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
100 g rajčatového protlaku, 30 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 kostka masoxu, 1 cibule, kroupy, cukr, sůl, pažitka, zakysaná smetana
Recept na přípravu:
V hrnci s rozehřátým máslem necháme zesklovatět nadrobno pokrájenou cibuli a přidáme dvě lžíce mouky. Lehce zasmahneme, přidáme rajčatový protlak, dolijeme vodou a přidáme masox. Chvíli vaříme a přidáme několik hrstí krup. Ještě povaříme. Dle chuti můžeme osladit a osolit.
Rajčatovou polévku s kroupami ozdobíme při podávání zakysanou smetanou a pažitkou.
Další recepty:
Bramboračka s kroupami vařená do změknutí brambor.
Zelňačka s pohankou rozehraje chuťové buňky.
Cibulačka se sýrem a utřeným česnekem.
Rajčatová polévka s bazalkou kterou ozdobíme bazalkou a šlehačkou.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Sýrové nočky do polévky se hodí i do vývarů.
Rajčatová polévka s cuketou z nadrobno pokrájených rajčat.
Krémová bramboračka do které vmícháme nepříliš tuhou šlehačku.
Italská rajčatová omáčka nakonec zjemníme máslem.
Kuřecí polévka s kukuřicí je lahodná pochoutka.
Vývar s pohankou a kroupami podle chuti osolíme.
Rajčatová česnečka
Ochutnejte recept rajčatová polévka s kroupami.