Recepty > polévky > rajčatová polévka s jáhly
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 menší cibule, 2 lžíce oleje, 500 g rajčatové passaty (nebo velký rajský protlak), 1 menší bobkový list, špetka tymiánu, 3 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření, 2 hřebíčky, sůl, cukr, 75 g jáhel, 2 lžíce mouky
Recept na přípravu:
Nadrobno nakrájenou cibuli krátce osmahneme na rozehřátém oleji, zalijeme vroucí vodou a rajčatovou passatou nebo rajským protlakem. Přidáme všechno koření (ve vajíčku na sypaný čaj) a jáhly, které jsme předtím alespoň třikrát spařili vroucí vodou. Osolíme, přivedeme k varu a přilijeme mouku rozmíchanou v troše studené vody. Přiklopíme pokličkou a za občasného zamíchání vaříme 15 minut. Poté vyjmeme koření, podle chuti osolíme, osladíme a můžeme podávat.
Další recepty:
Sýrové nočky do polévky se hodí i do vývarů.
Rajčatová polévka s bazalkou kterou ozdobíme bazalkou a šlehačkou.
Vývar s pohankou a kroupami podle chuti osolíme.
Bramboračka s kroupami vařená do změknutí brambor.
Zelňačka s pohankou rozehraje chuťové buňky.
Cibulačka se sýrem a utřeným česnekem.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Rajčatová polévka s cuketou z nadrobno pokrájených rajčat.
Jáhlová polévka s pórkem.
Italská rajčatová omáčka nakonec zjemníme máslem.
Kuřecí polévka s kukuřicí je lahodná pochoutka.
Rajčatová česnečka
Ochutnejte recept rajčatová polévka s jáhly.