Recepty > polévky > rajčatová polévka s čočkou a bazalkou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 plechovka loupaných krájených rajčat, 6 lžic čočky, 1 lžíce olivového oleje, 2 cibule nasekané nadrobno, 2 lžíce rajčatového protlaku, 3 šálky zeleninového vývaru, 3 lžíce čerstvé bazalky, 1 bobkový list, černý pepř
Recept na přípravu:
Čočku propláchneme, vsypeme do hrnce s vroucí osolenou vodou a volna vaříme přikrytou asi 25 minut, dokud nezměkne. Poté čočku slijeme, propláchneme a necháme okapat. Ve větším hrnci osmažíme na rozpáleném oleji nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme rajčata, rajčatový protlak, bobkový list a pepř a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a vaříme přikryté pokličkou pokličkou asi 25 minut za občasného míchání. Odstavíme z ohně a necháme vychladnout. Poté vyjmeme bobkový list a zeleninu rozmixujeme. Rozmixovanou zeleninovou směs vrátíme do hrnce a vmícháme čočku a nadrobno nasekanou bazalku. Dobrou chuť.
Další recepty:
Cibulačka se sýrem a utřeným česnekem.
Italská rajčatová omáčka nakonec zjemníme máslem.
Kuřecí polévka s kukuřicí je lahodná pochoutka.
Sýrové nočky do polévky se hodí i do vývarů.
Rajčatová polévka s bazalkou kterou ozdobíme bazalkou a šlehačkou.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Bramboračka s kroupami vařená do změknutí brambor.
Zelňačka s čočkou a kysanou smetanou zahuštěná jíškou.
Čočka po indicku je dochucena citronovou šťávou.
Rajčatová polévka s cuketou z nadrobno pokrájených rajčat.
Jáhlová polévka s pórkem.
Rajčatová česnečka
Ochutnejte recept rajčatová polévka s čočkou a bazalkou.