Recepty > rajčata > rajčatová marmeláda s chilli
Suroviny potřebné pro přípravu:
800g zralých rajčat, několik snítek tymiánu a saturejky, 2 feferonky, 3 stroužky česneku, 3 cm zázvoru, 2 lžíce octa balsamico, 2 lžíce vinného octa, 1 lžíce krému balsamico, 180-200g třtinového cukru (raději nejprve méně, dosladit můžeme vždy), sůl
Postup přípravy:
Polovinu rajčat s oloupaným česnekem, zázvorem, bylinkami a feferonkami rozmixujeme dohladka. Druhou polovinu oloupeme, posekáme na kousky. Vše vložíme do hrnce spolu s octy, cukrem a solí a na mírném ohni vaříme alespoň hodinu, do požadované hustoty. Necháme vychladnout a plníme do vymytých sklenek. Poté uchováváme v lednici, popř. můžeme sklenky naplnit horkou rajčatovou marmeládou, uzavřít a obrátit dnem vzhůru, dokud nezchladne.
Rajčatovou marmeládu s chilli používáme k sýrům, grilovanému masu.
Recepty na další jídla:
Drožďové knedlíčky zavaříme ve vařící se polévce.
Rajská omáčka s knedlíkem.
Rychlá rajská polévka získá díky šlehačce jemnější chuť.
Nakládaná zelená rajčata s cibulí sterilujeme po dobu 10-12 minut.
Plněná rajčata poklademe na plech a upečeme.
Játrová omáčka s rýží kterou uvaříme dle návodu.
Zapečená plněná rajčata podáváme horká s topinkami nebo bílou vekou.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Brusinková omáčka z marmelády se hodí jako příloha k masům.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky přeje dobrou chuť.
Rajská polévka s těstovinami které při podávání rozdělíme do polévky na talířích.
Rajčatová marmeláda
Recept, podle kterého je hračka připravit jídlo rajčatová marmeláda s chilli.