Recepty > rajčata > rajčatová marmeláda
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 kg rajčat, 1,5 kg cukru, 3 pektogely, 1 lžička skořice
Postup přípravy:
Rajčata nakrájíme a rozvaříme na hustou kaši (nepřiléváme vodu). Necháme mírně vychladnout, rozmixujeme, přidáme cukr, pektogel, lžičku skořice a za častého míchání vaříme asi 15 minut. Poté stáhneme z ohně a horkou hmotu nalijeme do sklenic. Rajčatovou marmeládu sterilujeme 20 minut při teplotě 85°C nebo v horkovzdušné troubě 5 minut při 250°C.
Recepty na další jídla:
Rychlá rajská polévka získá díky šlehačce jemnější chuť.
Nakládaná zelená rajčata s cibulí sterilujeme po dobu 10-12 minut.
Plněná rajčata poklademe na plech a upečeme.
Drožďové knedlíčky zavaříme ve vařící se polévce.
Játrová omáčka s rýží kterou uvaříme dle návodu.
Zapečená plněná rajčata podáváme horká s topinkami nebo bílou vekou.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Brusinková omáčka z marmelády se hodí jako příloha k masům.
Rajská omáčka s knedlíkem.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky přeje dobrou chuť.
Rajská polévka s těstovinami které při podávání rozdělíme do polévky na talířích.
Rajská polévka s krupičkovými knedlíčky
Recept, podle kterého je hračka připravit jídlo rajčatová marmeláda.