Recepty > kuře > provensálské kuře
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 kuře, 100 g anglické slaniny, 100 g žampionů, 2 cibule, provensálské koření, kousek másla, sojová omáčka, cukr, sůl, sladké bílé víno
Postup přípravy:
Kuře naporcujeme, prošpikujeme slaninou, osolíme a vložíme do pekáče. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, plátky žampionů, podlijeme bílým vínem a hodně okořeníme provensálským kořením. Přikryjeme alobalem a vložíme do troby vyhřáté na teplotu 160 °C, ve které kuře pečeme přibližně hodinu. Poté alobal odkryjeme, potřeme sojovou omáčkou s cukrem a dopečeme při vyšší teplotě do zlatova. Do výpeku přidáme kousek másla. Podáváme s hranolky nebo rýží.
Další jídla:
Hovězí guláš na červeném víně s feferonkou.
Hovězí řízky naruby obalíme ve strouhance a poté ve vajíčku.
Sojové mléko z bobů.
Vepřová panenka se švestkami a sýrovou omáčkou z nivy.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Kuře na kari podáváme s vařenou rýží.
Pečené kuře na bílém víně podáváme s bramborem.
Smetanová česneková polévka je jemná pochoutka.
Kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy.
Vepřové řízky zapečené ve smetaně podáváme s různě upravenými brambory.
Kuřecí stehna s provensálským kořením upečeme.
Hrnkové kuřecí kousky
Recept, podle kterého připravíme pokrm provensálské kuře.