Recepty > kuře > přírodní kuřecí plátek s omáčkou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
4 kuřecí řízky, 1 lžíce másla, 1 lžíce oleje, sůl, mletý pepř, hladká mouka, mletá sladká paprika, máslo, 500 ml smetany na vaření, 2-3 lžičky pikantní hořčice
Postup přípravy:
Kuřecí řízky omyjeme, osušíme, naplocho rozkrojíme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce smíchané s trochou mleté papriky. Na pánvi rozehřejeme lžíci másla se lžící oleje, na kterém plátky masa krátce zprudka z obou stran osmažíme a poklademe na plech vyložený pečícím papírem. Na každý plátek masa položíme plátek másla, přikryjeme druhým plechem a vložíme do trouby předem vyhřáté na teplotu 200 °C, ve které pečeme 20 minut. Výpek z pánve přecedíme do kastrolu, přidáme lžíci mouky a upražíme jíšku, zalijeme smetanou, přidáme hořčici a chvíli povaříme. Podle chuti dosolíme. Při podávání na talíři maso přelijeme omáčkou a podáváme s pečenými nebo vařenými bramborami.
Další jídla:
Selský řízek smažíme na mírném ohni dozlatova.
Kuře na česneku pečeme v předem vyhřáté troubě.
Telecí řízek podáváme je s brambory a plátkem citronu.
Kuřecí kapsa se žampiony a vhodnou přílohou.
Kuřecí plátky s cuketou a omáčkou.
Kuře na zelí s brambory jako přílohou.
Kuřecí řízky v tatarské omáčce osmažíme na rozpáleném oleji.
Vepřové plátky na žampionech podáváme s brambory.
Kuře kung-pao podáváme s rýží.
Hovězí plátky na houbách s omáčkou kterou podle chuti zahustíme.
Sýrová omáčka s česnekem a těstoviny se šunkou nebo vídeňským párkem.
Kuřecí řízky v jogurtu
Recept, podle kterého je hračka připravit přírodní kuřecí plátek s omáčkou.