Recepty > omáčky > vepřové plátky na žampionech
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 vepřové plátky, pepř, sůl, olej, 250 g čerstvých očištěných žampionů, nebo 1 plechovka naložených, větší cibule, 3 prolisované stroužky česneku, lžička celozrnné nebo kremžské hořčice, ořech másla, zakysaná smetana, čerstvá bazalka
Jak připravit tento recept:
Plátky masa nenaklepáváme, pouze opepříme a osolíme z obou stran. Na nalém množství oleje plátkyz obou stran osmažíme na medium. Osmažené plátky vyjmeme, přebytečný tuk slijeme a v pánvi necháme pouze výpek a přidáme máslo a na půlkolečka pokrájenou cibuli. Když je cibule lehce osmahlá, přidáme plátky žampionů, osolíme, opepříme a necháme restovat. Poté přidáme česnek, smetanu, hořčici, promícháme a lehce provaříme. Pokud je omáčka příliš hustá, mírně ji zředíme vývarem. Vrátíme maso a těsně před dokončením přidáme nasekanou bazalku.
Vepřové plátky na žampionech podáváme s brambory.
Další recepty:
vepřové kotlety, chilli omáčka, vepřové nudličky na víně, boloňská omáčka, vepřové plecko na žampionech, vepřové nudličky s omáčkou z ústřic v pánvi wok, omáčka puttanesca, pivní marináda, vepřová panenka se žampionovou omáčkou, čínská polévka, jak udělat chilli omáčku, marináda na kuřecí maso, vepřové plátky na smetaně, sambal oelek, medová marináda
Dozvíte se zde, jak se připravují vepřové plátky na žampionech s krémovou omáčkou.