Recepty > polévky > pravá jihočeská kulajda
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
25 dkg hřibovitých hub, 500 g brambor, sůl, kmín, 1 cibule, 250 ml kysané smetany, 1 lžíce hladké mouky, 2 vejce, 1 lžíce octa, 1 lžíce nadrobno nasekaného kopru
Recept na přípravu:
Nakrájené houby a brambory nakrájené na kostičky uvaříme v okmínované slané vodě spolu s nakrájenou cibulí do měkka. Poté zahustíme smetanou s rozkvedlanou moukou a krátce povaříme. Nakonec přidáme rozkvedlaná vejce, ocet a ještě povaříme. Jednotlivé porce pravé jihočeské kulajdy posypeme nadrobno nasekaným koprem. Dobrou chuť.
Další recepty:
Koprová kulajda do které vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Zelňačka s uzeným masem a nasekaným koprem.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Zelňačka s klobásou, můžeme přidat cukr.
Polévka z červené řepy s vejcem.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Krémová bramboračka do které vmícháme nepříliš tuhou šlehačku.
Čočková polévka se zeleninou bez nutnosti ohřívání.
Houbová kulajda dochucená solí, pepřem a octem.
Sýrová polévka se zeleninou kterou ozdobíme zelenou petrželkou.
Polévka z červené čočky
Ochutnejte recept pravá jihočeská kulajda.