Recepty > polévky > postní kyselice
Suroviny potřebné pro přípravu:
kysané zelí, smetana, mléko, hladká mouka, vejce, sůl, pepř, případně špetku cukru a kousek másla
Recept na přípravu:
Do hrnce vložíme zelí, přilijeme vodu, dosolíme a uvaříme. Smícháme si mléko s trochou smetany a hladké mouky, zavaříme do polévky, v závěru do ní ještě rozkvedláme vejce (stačí 2 na 4 porce), opepříme, podle chuti dosolíme a chuť můžeme doladit špetičkou cukru. Na talíři dáme do polévky ještě oříšek másla, přikusujeme vařené brambory.
Další recepty:
Rajčatová polévka s noky z vajec.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Švestkový koláč s drobenkou pečeme přibližně 30 minut.
Postní polévka do které vklepneme vejce.
Rajčatová polévka s cuketou se stroužkem česneku.
Krupicové nočky tvoříme menší.
Houbový tatarák s bílým jogurtem.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Ruský boršč s brambory a párkem.
Valašská kyselica s brambory.
Bramboračka s ovesnými vločkami, rozemnutou majoránkou a pažitkou.
Rajčatová omáčka s noky važenými ve vodě.
Bramborový svítek k dochucení.
Slovenská kyselice
Postní kyselice přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.