Recepty > polévky > pórková polévka z masového vývaru
Suroviny potřebné pro přípravu:
masový vývar (nejlépe z uzeného masa), 1 kostka bujónu (nemusí být), 1 střední pórek, 2-3 rozšlehaná vejce, jiška, 1/2 lžičky česneku, petrželka, sůl
Recept na přípravu:
Do masového vývaru dáme uvařit očištěný a pokrájený pórek, poté polévku zahustíme jiškou a zavaříme rozšlehanými vejci. Můžeme dochutit kostkou bujónu. Nakonec přidáme petrželku a povaříme.Polévku můžeme podávat s opraženou houskou, nebo jinou zavářkou.
Další recepty:
Koprová kulajda ke které vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Bílá bramboračka do níž přidáme mléko s rozšlehaným žloutkem.
Francouzská pórková polévka do níž nasypeme kostičky opražené housky.
Česnečka s kroupami předem uvařenými.
Kulajda z hlívy s octem s vejci na závěr.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které zavaříme.
Cuketa s vajíčkem kterým ji zalijeme.
Rychlá polévka s nudlemi je rychle hotova.
Polévka z hlavy kapra k níž přidáme opražené kousky chleba.
Bramboračka s kroupami které společně s cibulí osmažíme dozlatova.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Pórková polévka s vajíčkem
Pórková polévka z masového vývaru přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.