Recepty > polévky > pórková polévka s petrželovými noky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 velký pórek, mrkev, 1/4 celeru, petržel, 100 g másla, 1 lžíce mouky, sůl, vajíčko, cca 4 lžíce hrubé mouky, petrželová nať
Recept na přípravu:
Na rozehřátém másle osmahneme nastrouhanou zeleninu, zaprášíme moukou a zalijeme litrem a půl vody. Přidáme nakrájený pórek a osolíme. Během vaření si nachystáme těsto na noky: vejce smícháme s nakrájenou petrželovou natí, osolíme a zahustíme hrubou moukou. Těsto musí mít tužší konzistenci, aby se noky nerozvařily. Po chvíli vaření (aby byla zelenina téměř měkká) lžičkou vykrajujeme noky, které vkládáme na 5 minut zavařit do polévky.
Další recepty:
Zeleninový boršč podáváme se zakysanou smetanou.
Kulajda s koprem a vejci přidáme do ní cukr.
Boršč s klobásou přelijeme zakysanou smetanou.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky s česnekem.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Ruský boršč je tradiční ruský pokrm.
Rajská omáčka s hovězím masem nakrájeným na plátky.
Zelňačka s klobásou ke které můžeme přidat cukr.
Francouzská bramboračka kterou 15 minut vaříme.
Francouzská pórková polévka s kari.
Rajčatová česnečka s osmaženými kostičkami chleba.
Pórková polévka s taveným sýrem
Ochutnejte recept pórková polévka s petrželovými noky.