Recepty > polévky > pórková polévka s kroupami a kořenovou zeleninou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 jarní cibulka, 1 menší pórek, 1 lžíce řepkového oleje, 50 g krupek, 1 hřebíček, muškátový květ, sušený libeček, 150 g nahrubo nastrouhaného celeru, 100 g nahrubo nastrouhané mrkve, pažitka, sůl, mletý pepř, sušený medvědí česnek, voda nebo vývar, zakysaná smetana
Recept na přípravu:
Cibuli nakrájíme na kostičky a na rozehřátém oleji nebo másle ji necháme zesklovatět. Přidáme propláchnuté a osušené krupky, chvíli míchámea pak podusíme. Přidáme hřebíček se špetkou usušeného libečku a medvědího česneku, zamícháme a vše zalijeme horkou vodou nebo vývarem a vaříme 25 minut na mírném ohni. Očištěný pórek nakrájíme na kolečka, celer a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme do polévky a povaříme ještě dalších 15 minut. Nezahušťujeme, osolíme, opepříme a na talíři ozdobíme zakysanou smetanou.
Další recepty:
Francouzská pórková polévka s kari.
Dijonské brambory zdobíme nasekanou pažitkou.
Kvasnicová polévka se zavařeným těstíčkem.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Ruský boršč je tradiční ruský pokrm.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme nadrobno pokrájenou pažitkou.
Zeleninový boršč podáváme se zakysanou smetanou.
Kulajda s koprem a vejci přidáme do ní cukr.
Boršč s klobásou přelijeme zakysanou smetanou.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky s česnekem.
Zelňačka s mrkví chutná nejlépe druhý den.
Pórková polévka s taveným sýrem
Ochutnejte recept pórková polévka s kroupami a kořenovou zeleninou.