Recepty > polévky > pórková polévka s brambory a lososem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g brambor, 500 ml slepičího vývaru, 80 g lososa, 1 pórek, 1 cibule, 1 lžíce másla, 1 lžička nasekaného kopru, 4 lžíce zakysané smetany, 3 trojúhelníčky smetanového sýra, mletý pepř, sůl
Recept na přípravu:
V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm najemno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, na kolečka nakrájený pórek a vše zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme asi 25 minut. Přidáme lžičku nasekaného kopru a rozmixujeme tyčovým mixérem. Vložíme sýr, ochutíme solí a pepřem a krátce povaříme.
Polévku nalijeme do talířů, ozdobíme plátkem lososa, nakrájeným pórkem, kopečkem zakysané smetany a koprem. Dobrou chuť.
Další recepty:
Rajčatová česnečka s osmaženými kostičkami chleba.
Ruský boršč je tradiční ruský pokrm.
Rajská omáčka s hovězím masem nakrájeným na plátky.
Zeleninový boršč podáváme se zakysanou smetanou.
Kulajda s koprem a vejci přidáme do ní cukr.
Boršč s klobásou přelijeme zakysanou smetanou.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky s česnekem.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Zelňačka s mrkví chutná nejlépe druhý den.
Dijonské brambory zdobíme nasekanou pažitkou.
Francouzská pórková polévka s kari.
Pórková polévka s taveným sýrem
Ochutnejte recept pórková polévka s brambory a lososem.