Recepty

Recepty > polévky > pórková bramboračka

Pórková bramboračka recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 3 velké pórky, 3 stroužky česneku, 250 g brambor, 1 litr zeleninového vývaru, kmín, polovina lžičky sušené majoránky, čerstvá majoránka, zakysaná smetana

Recept na přípravu:

Olej rozpalíme ve velkém hrnci, plamen snížíme na střední, přidáme máslo a po chvilce přidáme na kolečka nakrájený pórek a prolisovaný česnek a za stálého míchání pět minut opékáme. Poté přilijeme vývar, přidáme na kostičky nakrájené brambory, opepříme, okmínujeme a přidáme majoránku. Vaříme do změknutí brambor a rozmixujeme. Podáváme ozdobené zakysanou smetanou a čerstvou majoránkou.

Další recepty:
Zelňačka s mrkví chutná nejlépe druhý den.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky s česnekem.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Dijonské brambory zdobíme nasekanou pažitkou.
Francouzská pórková polévka s kari.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky vaříme asi 10 minut.
Kuřecí játra s jogurtem, bramborovou kaší nebo rýží.
Kvasnicová polévka se zavařeným těstíčkem.
Jihočeská bramboračka ochucená octem.
Zeleninový boršč podáváme se zakysanou smetanou.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme nadrobno pokrájenou pažitkou.
Pórková polévka s taveným sýrem

Recepty
Motto

Ochutnejte recept pórková bramboračka.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.