Recepty > polévky > polévka z růžičkové kapusty
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
300g růžičkové kapusty, sůl, pepř, drcený kmín, 2 lžíce oleje, 2 lžíce hladké mouky, 1 malá cibule, 2 stroužky česneku, majoránka
Recept na přípravu:
Do osolené vroucí vody vložíme růžičkovou kapustu, sůl, pepř, kmín a vaříme do poloměkka. Rozehřejeme olej, přisypeme mouku, kterou osmahneme a vytvoříme si tak světlou jíšku, přidáme na jemné kostičky nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a za stálého míchání osmahneme. Poté zalijeme asi 250 ml vody, rozmícháme, vlijeme do polévky, krátce povaříme a nakonec ochutíme majoránkou.
Polévku z růžičkové kapusty podáváme s chlebem nebo houskou nakrájenou na malé kostičky a osmaženou na oleji.
Další recepty:
Zelňačka s uzeným masem - kysané zelí překrájíme...
Cuketová polévka s brambory z bujonu.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Smetanová omáčka - cibuli, mrkev, celer a petržel nakrájíme na plátky...
Drůbeží vývar připravíme z koster a drůbků.
Smetanová brokolicová polévka z bujonu.
Bramboračka s uzeninou.
Babiččina bramboračka s květákem.
Cuketová polévka se sýrem - v hrnci necháme rozehřát olej...
Zelňačka s klobásou a kyselou smetanou a zelím.
Cuketová polévka
Ochutnejte recept polévka z růžičkové kapusty.