Recepty > polévky > polévka z rajčatové šťávy
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 láhev rajčatové šťávy, 30 g másla, 30 g hladké mouky, 1 kostka masoxu, polovina lžičky citronové šťávy, sůl, 1 lžička pískového cukru, 1 velké jablko
Recept na přípravu:
Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme půl litrem vody, uvedeme do varu a 5 minut povaříme. Pak přilijeme rajčatovou šťávu, přidáme masox, ochutíme citronovou šťávou, cukrem a osolíme. Vmícháme oloupané na hrubším struhadle nastrouhané jablko a ještě 2 minuty povaříme.
Další recepty:
Zelňačka s uzeným masem na drobné kostičky.
Mléková polévka kterou posypeme sekanou pažitkou.
Hovězí maso na pivě podle hustoty omáčky dolijeme pivem.
Hovězí guláš na červeném víně podáváme s vařenou rýží.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Zelňačka s klobásou ke které můžeme přidat cukr.
Falešná dršťková polévka kterou dochutíme majoránkou.
Rajčatová česnečka s osmaženými kostičkami chleba.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky do kterého vmícháme nasekanou petrželku.
Bramboračka s houbami a kmínem.
Kulajda s koprem a vejci přidáme do ní cukr.
Polévka z květáku a ovesných vloček
Ochutnejte recept polévka z rajčatové šťávy.