Recepty

Recepty > polévky > polévka z pečeného lilku

Polévka z pečeného lilku recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 středně velké lilky, 1 konzerva loupaných rajčat, 1 cibule, 750ml zeleninového vývaru, 1 lžíce oleje

Recept na přípravu:

Lilky omyjeme, osušíme a vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C. Pečeme zhruba hodinu nebo dokud nejsou lilky na dotek měkké. Poté je vyndáme a necháme zchladnout. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Lilky oloupeme a drobně pokrájíme. Do hrnce nalijeme olej, přidáme cibulku a necháme zpěnit. Přisypeme lilek a po chvíli přidáme loupaná rajčata i se šťávou. Zalijeme vývarem, přiklopíme a necháme 25 minut povařit. Nakonec polévku rozmixujeme, pokud chceme polévku úplně hladkou, můžeme ji propasírovat a podáváme.

Další recepty:
Polévka z kachních drobů s dvěma hrstmi těstovin.
Hovězí vývar se zeleninou do které zavaříme zavářku.
Zelňačka s mrkví a brambory.
Polévka z růžičkové kapusty s houskou nakrájenou na malé kostičky.
Chřestový krém ke kterému přilijeme mléko.
Krémová zelňačka posypaná nadrobno pokrájenou petrželkou.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Žampionový krém dochutíme podle potřeby.
Zázvorové knedlíčky do polévky vložíme zavařit.
Zeleninová polévka s nudlemi posypaná parmezánem.
Dip z lilku podáváme s libanonským chlebem.
Cuketová polévka se sýrem taveným.
Cibulačka s červeným vínem a lžicí zakysané smetany.
Pečené kuře s lilkem

Recepty
Motto

Ochutnejte recept polévka z pečeného lilku.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.