Recepty

Recepty > omáčky > dip z lilku

Dip z lilku recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 lilky, 100 ml bílého jogurtu, 4 lžíce sýru lučina, šťáva z poloviny citronu, 2 stroužky česneku, 1 zelená chilli paprička, sůl

Jak připravit tento recept:

Lilky vložíme na 20 minut péct do trouby rozehřáté na teplotu 200 °C. Poté oloupeme puchýřkovitou kůži a dužinu nasekáme a rozmixujeme spolu s jogurtem, lučinou, šťávou z citronu, česnekem a chilli. Podle chuti osolíme. Podáváme zastříknuté olejem, s libanonským chlebem.

Další recepty:
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Rajčatový koláč podáváme horký s podmáslím nebo acidofilním mlékem.
Kuře s olivami které si pokrájíme na plátky.
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Dip k masu necháme vychladit.
Pikantní kuřecí guláš z nudliček kuřecího masa.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Dip z avokáda rozmixujeme.
Rajčatová polévka s bazalkou kterou ozdobíme šlehačkou.
Rajčatový dip podáváme ke grilovanému masu.
Italská rajčatová omáčka přikrytá poklicí.
Pikantní zelňačka se smetanou.
Kuře pečené na lilku můžeme péci odkryté.
Kořeněná rajská omáčka

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje dip z lilku a recept na přípravu.


Tyto stránky používají cookie, jak jsou využívána vaše data.