Recepty > polévky > polévka z mrkve s těstovinami
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
30 g másla, malá cibule, 4 větší mrkve, 1 lžíce hladké mouky, 1 litr zeleninového vývaru, sůl, mletý pepř, muškátový květ, 1 lžíce másla na zjemnění, 100 g těstovin, zelená petrželka
Recept na přípravu:
Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a na rozehřátém másle osmahneme, když cibule zesklovatí, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, osmahneme, zasypeme moukou, kterou za stálého míchání také osmahneme, zalijeme zeleninovým vývarem, promícháme a přivedeme k varu, osolíme a vaříme 15-20 minut. Na závěr okořemíme podle individuální chuti, odstavíme a zjemníme máslem.
Při podávání vložíme do talíře uvařené těstoviny, zalijeme polévkou a posypeme nadrobno posekanou petrželkou.
Další recepty:
polévka z bramborového vývaru, vepřová kýta na zelenině, kuřecí vývar s drobením, gulášová polévka z mletého masa, hovězí vývar s játrovými knedlíčky, vepřové maso v mrkvi, polévka z mletého masa, bramborová buchta z nastrouhaných brambor, vývar z morkových kostí, ruský boršč pochází z ruské kuchyně, česnečka recept na přípravu, čočková polévka, cibulačka, bramborová kaše ze starších brambor
Ochutnejte recept polévka z mrkve s těstovinami.