Recepty

Recepty > polévky > polévka z mozečků

Polévka z mozečků recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

1,25 litru vody, 1 cibule, 1 petržel, 40 g sádla, 1 lžička soli, 1 mrkev, 1/2 celeru, 250 g mozečku

Recept na přípravu:

Zeleninu oloupeme, očistíme, opláchneme a nakrájíme na kostičky, kromě cibule, kterou nasekáme najemno. Na polovině sádla zpěníme cibuli, přidáme kostičky zeleniny, zalijeme vodou, osolíme a vaříme do měkka. Mezitím máčíme mozeček ve studené vodě. Pak jej zbavíme blanek a žilek. Potom jej podusíme na druhé polovině sádla. Zeleninový vývar scedíme, vložíme do něj mozeček a necháme jej rozvařit. Mozečkovou polévku dochutíme a podáváme nejlépe s osmaženou houskou.

Další recepty:
Maďarský kuřecí perkelt do kterého protlačujeme sítem na halušky těsto.
Mléková polévka s nudlemi se pyšní jednoduchou přípravou.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Chlebová polévka se sýrem a šálkem smetany.
Jemná cibulačka je ochucena nadrobno nakrájenou pažitkou.
Rýžová kaše s meruňkami i se šťávou.
Hlíva s těstovinami dochucený bylinkami.
Bramborový guláš s fazolemi podáváme s chlebem.
Kulajda s koprem a vejci pokud ji máme radši sladší, přidáme cukr.
Italská zeleninová polévka minestrone přináší čerstvou chuť Apeninského poloostrova.
Koprová kulajda do níž vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Zelňačka s mrkví chutná nejlépe druhý den.
Houbovka se smetanou a pečivem.
Mléková polévka

Recepty
Motto

Ochutnejte recept polévka z mozečků.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.