Recepty > polévky > polévka z květáku
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g květáku, 40 g másla, 40 g hladké mouky, sůl, muškátový květ, zelená petrželka
Recept na přípravu:
Očištěný květák rozebereme na jednotlivé růžičky a uvaříme je ve slané vodě. Poté zahustíme světlou jíškou a ještě asi 10 minut povaříme. Okořeníme muškátovým květem a petrželkou, případně několika kapkami polévkového koření.
Další recepty:
Houbová česnečka ozdobená na talíři nadrobno nasekanou pažitkou.
Játrové knedlíčky do polévky zavaříme.
Zelňačka s uzeným masem na drobné kostičky.
Kulajda s koprem a vejci přidáme do ní cukr.
Boršč s klobásou přelijeme zakysanou smetanou.
Plněná hovězí roláda kterou podáváme s rýží.
Francouzská bramboračka kterou 15 minut vaříme.
Rajčatová česnečka s osmaženými kostičkami chleba.
Zelňačka s klobásou ke které můžeme přidat cukr.
Smaženice z hub mícháme, dokud houby nezhoustnou.
Gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Drůbeží drůbková polévka
Ochutnejte recept polévka z květáku.