Recepty > polévky > polévka z kvasnic s mrkví
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 kostka kvasnic, 1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru, 1/2 cibule, sůl, pepř, majoránka, olej, vrchovatá lžíce polohrubé mouky, 1 vejce
Recept na přípravu:
Do hrnce dáme trošku oleje, rozehřejeme a vsypeme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a orestujeme. Zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme cibuli, kdo chce osolí méně a přidá kostku masoxu nebo slepičího bujónu, a vaříme do změknutí zeleniny. Zatím na pánvi rozehřejeme lžíci oleje, rozdrobíme kvasnice a za stálého míchání opražíme, dokud se neroztečou a pak znovu nezhoustnou. Přidáme mouku, promícháme a za stálého míchání společně opražíme. Odstavíme z plotýnky, přidáme celé vejce, špetku soli a pepře a zpracujeme v polotuhé těstíčko. To prolisujeme do vařící polévky přes struhadlo nebo cedník na halušky. Ještě chvíli povaříme, dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Na talíři posypeme zelenou petrželkou.
Další recepty:
Krémová česnečka z mléka.
Játrová omáčka s rýží uvařenou dle návodu.
Loštická polévka ze slaniny.
Květáková polévka s krutony, opečenými kostičkami rohlíků.
Loštická česnečka kterou zprudka zapečeme.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Vývar z morkových kostí přidáme nudle.
Žampionový krém dochutíme podle potřeby.
Květáková polévka s mrkví z květáku.
Slovenská kyselice s vaječným kapáním.
Fazolky na smetaně s hovězím masem nakonec prohřejeme.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Fazolový krém s ořechy ozdobte.
Polévka z kvasnic
Polévka z kvasnic s mrkví přináší na talíře svoji chuť.