Recepty

Recepty > polévky > z klobás

Polévka z klobás recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 nožičky libovolné klobásy, 2 brambory, 1 mrkev, 1 cibule, olej, 1 lžíce hladké mouky, mletá paprika, sůl, drcený kmín, oregano, mletý pepř, 2 stroužky česneku, zelená petrželka

Recept na přípravu:

Na troše oleje necháme zesklovatět cibuli, přidáme na kousky pokrájené klobásy a společně osmažíme. Vmícháme mouku a lžičku mleté papriky, zalijeme vodou (asi litr). Osolíme, přidáme na kostičky pokrájené brambory a mrkev, opepříme, okořeníme oreganem, pepřem, kmínem a vaříme asi 15 minut (do změknutí brambor). Do hotové polévky vmícháme prolisovaný česnek a posekanou zelenou petrželku.

Další recepty:
Bramborový salát s fazolemi bílými.
Polévka z klobásy nakrájené.
Bramboračka s kroupami které společně s cibulí osmažíme dozlatova.
Kulajda z hlívy s octem s vejci na závěr.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které zavaříme.
Koprová kulajda ke které vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Bramborový guláš s fazolemi podáváme s chlebem.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Bílá bramboračka do níž přidáme mléko s rozšlehaným žloutkem.
Zeleninová polévka s nudlemi při podávání posypeme parmezánem.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Rybí polévka z filé s brambory.
Česnečka s kroupami předem uvařenými.
Domácí klobásy

Recepty
Motto

Polévka z klobás přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.