Recepty > polévky > polévka z kaštanů
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 kg kaštanů, 2 vejce, 2 dl zakysané smetany, litr masového vývaru, rozinky
Recept na přípravu:
Kaštany upečeme, zabalíme do vlhké utěrky a necháme je několik minut odležet, budou se tak snadněji loupat. Očištěné kaštany rozmačkáme, ale můžeme je i nahrubo umlít. Masový vývar přivedeme k bodu varu a vhodíme do něj kaštany. Připravíme si zahuštění polévky: v zakysané smetaně rozmícháme dva vaječné žloutky. Když se polévka začne opět vařit, nabereme několik polévkových lžic a přimícháme do smetany s vajíčky. Touto směsí polévku zahustíme. Před podáváním přidáme do polévky rozinky, které jsme předtím nechali namočit.
Další recepty:
Drůbeží rizoto se žampiony posypeme sýrem.
Jemná cibulačka s nakrájenou pažitkou.
Francouzská bramboračka ke které přimícháme smetanu s rozkvedlanými žloutky.
Topinky s játry osolíme a opepříme.
Pórková polévka s ovesnými vločkami a brambory.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Cibulačka z červené cibule - třetinu másla rozehřejeme.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Smetanová žampionová polévka, žampiony nakrájíme na slabší plátky.
Mozečková polévka se žloutkem.
Kuřecí vývar s drobením zdobíme zelenou petrželkou.
Rajčatová omáčka z protlaku kterou vaříme na mírném plameni.
Španělská česnečka do které přidáme rajčata.
Smetanová koprová omáčka
Polévka z kaštanů má své chuťové kouzlo.