Recepty > polévky > polévka z hrstky
Suroviny potřebné pro přípravu:
hrst ovesných vloček, jáhel a krupek, sága, čočka, rýže, kousek másla, kořenová zelenina, vývar, petrželka, sůl
Recept na přípravu:
Do hrnce vložíme máslo, které rozehřejeme a všechny hrstičky na něm osmažíme. Zalijeme vodou nebo masovým vývarem, přidáme zeleninu a vaříme doměkka. Nakonec hrstíčkovou polévku osolíme a přidáme nadrobno nasekanou petrželku.
Další recepty:
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Drůbeží rizoto se žampiony posypeme sýrem.
Polévka z rajčatové šťávy a jablka.
Kuřecí vývar s drobením zdobíme zelenou petrželkou.
Jemná cibulačka s nakrájenou pažitkou.
Chlebová polévka se slaninou a smetanou.
Francouzská bramboračka ke které přimícháme smetanu s rozkvedlanými žloutky.
Hovězí Eintopf připravíme podle staroněmeckého receptu.
Česneková omáčka ke steaku z prolisovaného česneku.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Cibulačka z červené cibule - třetinu másla rozehřejeme.
Mozečková polévka se žloutkem.
Drožďová polévka s pórkem
Polévka z hrstky má své chuťové kouzlo.