Recepty > polévky > polévka z fazolových lusků
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
200 g fazolových lusků, sůl, 50 g másla, 50 g hladké mouky, libeček, 1 lžičku vegety
Postup přípravy:
Fazolové lusky nakrájíme, vložíme do hrnce, zalijeme 0,5 l vody, osolíme, přikryjeme pokličkou a vaříme. Mezitím si připravíme jíšku. Ve větším hrnci necháme rozpustit máslo, zamícháme do něj mouku a dobře rozetřeme. Přilijeme vodu, přidáme lusky spolu s najemno pokrájeným libečkem a vegetou, dolijeme zbývajícím množstvím vody a vše povaříme. Hotovou polévku podle chuti osolíme.
Další recepty:
květáková polévka, sýrová polévka, žampionová polévka, hustá květáková polévka, čočková polévka se zeleninou, babiččina bramboračka, polévka z kuřecích krků, česnečka, žampionový krém, ruská slepičí polévka, dršťková polévka, italská zeleninová polévka minestrone, česnečka se šunkou
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.