Recepty > kuře > polévka z drůbežích žaludků s květákem
Potřebné suroviny:
250 g žaludků, 1,5 l vody, sůl, 2 lžíce sušených hub, 1/2 kostky masoxu, 1/2 středně velkého květáku, petrželka
Postup přípravy:
Žaludky dobře omyjeme, případně zbavíme zbytků tvrdé sliznice a vložíme je do tlakového hrnce. Zalijeme vodou, přidáme sušené houby, sůl i masox a hrnec uzavřeme. Podle druhu upravujeme žaludky nejméně 30 minut. Po této době zdroj tepla vypneme a vypustíme páru a hrnec otevřeme. K žaludkům přidáme ještě povařit dobře očištěný květák. Vaříme je zcela krátce. Po vychladnutí nebo po vypuštění páry hrnec otevřeme, vývar slijeme, doplníme jej na menší růžice rozděleným květákem a přidáme také hodně nadrobno nakrájené žaludky. Podle potřeby dosolíme a doplníme nadrobno nakrájenou petrželkou.
Další jídla:
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí játra na slanině restujeme.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Kuřecí játra s jablky podáváme s rýží.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Dršťková polévka z kuřecích žaludků do které vmícháme utřený česnek.
Husí játra jako minutka s rýží.
Polévka z kuřecích žaludků
Recept na přípravu jídla polévka z drůbežích žaludků s květákem přináší na talíř svoji chuť.