Recepty

Recepty > kuře > polévka z drůbežích žaludků s klobásou

Polévka z drůbežích žaludků s klobásou

Potřebné suroviny:

200 g žaludků, 1,5 l vody, 100 g spišské nebo jiné klobásy, 1 cibule, 1/2 masoxu, 2 větší brambory, majoránka, sůl

Postup přípravy:

Dobře očištěné žaludky vložíme do tlakového hrnce, zalijeme vodou, přidáme rozpůlenou klobásu, oloupanou celou cibuli a masox. Hrnec uzavřeme a žaludky uvaříme doměkka. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, a abychom přípravu polévky urychlili, uvaříme je zvlášť v malém množství vařící vody. Jakmile jsou žaludky měkké, vývar scedíme k bramborám, žaludky krájíme na velmi tenké plátky, na tenká kolečka nakrájíme i klobásu a přidáme je do polévky. Polévku nakonec dochutíme majoránkou a ještě podle potřeby solí.

Další jídla:
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Kuřecí játra na slanině restujeme.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Kuřecí játra s jablky podáváme s rýží.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Dršťková polévka z kuřecích žaludků do které vmícháme utřený česnek.
Husí játra jako minutka s rýží.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Polévka z kuřecích žaludků

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla polévka z drůbežích žaludků s klobásou přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.