Recepty

Recepty > kuře > polévka z drůbežích žaludků s jarní zeleninou a smetanou

Polévka z drůbežích žaludků s jarní zeleninou a smetanou

Potřebné suroviny:

250 g žaludků, 1,5 litru vody, 1 slepičí bujon, vzrostlá nať z cibule, 2 brukve, 1/2 květáku, 250 ml smetany 12 %, 2 lžíce hladké mouky, 20 g másla, sůl, petrželka

Postup přípravy:

Dobře očištěné žaludky vložíme do tlakového hrnce, zalijeme je vodou. Přidáme bujon a vzrostlou nať z cibule. Hrnec uzavřeme a žaludky upravujeme doměkka. Zvlášť dáme do malého množství vody vařit oloupanou, nadrobno nakrájenou brukev a na menší růžice rozebraný květák. Když je zelenina téměř měkká, zalijeme ji smetanou s rozšlehanou moukou a povaříme ji. K zelenině potom přidáme procezený vývar ze žaludků, žaludky nakrájené nadrobno a nakonec přidáme i máslo a nadrobno nakrájenou petrželku.

Další jídla:
Recept na kuře na paprice s rýží.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Kuřecí játra na slanině restujeme.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Kuřecí játra s jablky podáváme s rýží.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Dršťková polévka z kuřecích žaludků do které vmícháme utřený česnek.
Husí játra jako minutka s rýží.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Polévka z kuřecích žaludků

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla polévka z drůbežích žaludků s jarní zeleninou a smetanou přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.