Recepty > kuře > polévka z drůbežích žaludků s houbami a kysanou smetanou
Potřebné suroviny:
40 g sádla, 2 lžíce sušených hub nebo 200 g čerstvých, sůl, kmín, 250 g drůbežích žaludků, 1,5 l vody, 1/2 kostky slepičího bujonu, 1 l smetany kysané 12 %, 2 lžíce hladké mouky
Postup přípravy:
Na sádle osmažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli hned v tlakovém hrnci. Přidáme na ni dobře očištěné žaludky, sušené houby, sůl, kmín i bujon, zalijeme vše vodou, hrnec dobře uzavřeme a vaříme. Když jsou žaludky měkké, vývar scedíme, zalijeme smetanou s rozšlehanou moukou a dobře provaříme. Mezitím nakrájíme nadrobno žaludky a přidáme je zpět k polévce. Polévku podle chuti dokořeníme.
Další jídla:
Kuřecí játra na slanině restujeme.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Kuřecí játra s jablky podáváme s rýží.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Dršťková polévka z kuřecích žaludků do které vmícháme utřený česnek.
Husí játra jako minutka s rýží.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Polévka z kuřecích žaludků
Recept na přípravu jídla polévka z drůbežích žaludků s houbami a kysanou smetanou přináší na talíř svoji chuť.