Recepty

Recepty > kuře > polévka z drůbežích žaludků s fazolkami a vejcem

Polévka z drůbežích žaludků s fazolkami a vejcem

Potřebné suroviny:

250 g žaludků, 1,5 l vody, 30 g sádla, 1 větší cibule, 1/2 kostky slepičího bujonu, 300 g sterilovaných fazolek, 1 vejce, pažitka, sůl

Postup přípravy:

Do tlakového hrnce vložíme dobře očištěné žaludky, zalijeme je vodou, přidáme hned také oloupanou cibuli, nadrobno nakrájenou a osmaženou na tuku, a bujon. Hrnec uzavřeme a žaludky upravujeme do změknutí. Hrnec buď ochladíme, nebo vypustíme páru, vývar scedíme, přidáme do něho na menší kousky překrájené fazolky, nadrobno nakrájené žaludky a přivedeme vše znova do varu. Do vařící polévky nalijeme rozšlehané vejce a za stálého míchání je necháme srazit. Nakonec do polévky přidáme nadrobno nakrájenou pažitku.

Další jídla:
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Kuřecí játra s jablky podáváme s rýží.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Kuřecí játra na slanině restujeme.
Dršťková polévka z kuřecích žaludků do které vmícháme utřený česnek.
Husí játra jako minutka s rýží.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Polévka z kuřecích žaludků

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla polévka z drůbežích žaludků s fazolkami a vejcem přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.