Recepty > polévky > polévka téměř gulášová
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 větší brambory, 200 g salámu (nebo jiné uzeniny), sádlo, 1 cibule, mletá paprika, hladká mouka na jíšku, 1 větší rajče, 1 bílá paprika, 100 g anglické slaniny, vývar z kostí (nebo masox), 4 stroužky česneku, libeček, majoránka, pepř, sůl, pažitka
Recept na přípravu:
Na rozehřátém sádle osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli, když je osmažená přidáme mouku, uděláme jíšku, kterou zaprášíme mletou paprikou. Zalijeme vývarem, do kterého vložíme brambory nakrájené na kostičky, papriku na kostičky, rajče na kousky, okořeníme pepřem, osolíme a vaříme do změknutí brambor. Nakrájíme si slaninu, tu pak rozškvaříme na pánvičce, přidáme k ní nakrájený salám na kostičky, osmahneme a přidáme do polévky. Nakonec dáme libeček, majoránku, povaříme a po vypnutí zasypeme nasekanou pažitkou.
Další recepty:
Vepřo knedlo zelo je tradiční pokrm české kuchyně.
Krémová bramboračka - vyšleháme nepříliš tuhou šlehačku.
Kapustnica s vařenými brambory.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením podle potřeby.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Rajská polévka s nočky které zavaříme v hotové polévce.
Maďarský kuřecí perkelt vaříme na závěr asi 8 minut.
Cuketový kotlík podáváme s česnekovými topinkami nebo chlebem.
Toskánská Minestrone podáváme ji ozdobenou hoblinkami italského sýru parmezán.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Bramborová česnečka s česnekem.
Zelňačka s klobásou dochucená cukrem.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou posypeme parmezánem.
Gulášová polévka
Polévka téměř gulášová přináší na české talíře svoji chuť.