Recepty

Recepty > polévky > polévka s čerstvým špenátem

Polévka s čerstvým špenátem

Suroviny potřebné pro přípravu:

300 g čerstvého špenátu, 40 g másla, 40 g hladké mouky, kostka zeleninového bujonu, 100 ml smetany

Recept na přípravu:

Z másla a mouky připravte světlou jíšku, zalijte litrem vody, přidejte kostku zeleninového bujonu, sůl, pepř a povařte 15 minut. Mezitím očistěte a důkladně vyperte čerstvý špenát, vložte ho do mísy a zalijte vařící vodou, nechte 2 minuty stát, vody slijte a špenát překrájejte. Vložte ho do polévky, přidejte smetanu a krátce prohřejte. Hotovou polévku se špenátem můžete posypat na nudličky nakrájenou šunkou.

Další recepty:
Italské těstoviny se špenátem důkladně promícháme.
Jemná cibulačka s nakrájenou pažitkou.
Španělská česnečka do které přidáme rajčata.
Francouzská bramboračka ke které přimícháme smetanu s rozkvedlanými žloutky.
Topinky s játry osolíme a opepříme.
Pórková polévka s ovesnými vločkami a brambory.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Cibulačka z červené cibule - třetinu másla rozehřejeme.
Smetanová žampionová polévka, žampiony nakrájíme na slabší plátky.
Mozečková polévka se žloutkem.
Kuřecí vývar s drobením zdobíme zelenou petrželkou.
Rajčatová omáčka z protlaku kterou vaříme na mírném plameni.
Smetanová koprová omáčka

Recepty
Motto

Polévka s čerstvým špenátem má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.