Recepty

Recepty > kuře > polévka rajčatová s drůbežími žaludky

Polévka rajčatová s drůbežími žaludky

Potřebné suroviny:

250 g drůbežích žaludků, 1,5 l vody, sůl, 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, na špičku nože tymiánu, 1 cibule, 400 g rajčat nebo 150 g rajčatového protlaku, 40 g zelených nudlí

Postup přípravy:

Do tlakového hrnce dáme dobře očištěné žaludky, zalijeme je vodou, doplníme je kořením v celku, oloupanou cibulí i omytými, dobře vyzrálými rajčaty. Hrnec uzavřeme a žaludky uvaříme doměkka. Ve slané vodě uvaříme nudle. Po uvaření je procedíme a vložíme do procezeného vývaru z žaludků. Nakonec ještě přidáme na tenké plátky nakrájené žaludky a polévku podle potřeby dochutíme. V případě, že bylo vývaru málo, polévku doplníme vařící vodou.

Další jídla:
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Dršťková polévka z kuřecích žaludků do které vmícháme utřený česnek.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Husí játra jako minutka s rýží.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí játra na slanině restujeme.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Kuřecí játra s jablky podáváme s rýží.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Polévka z kuřecích žaludků

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla polévka rajčatová s drůbežími žaludky přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.