Recepty > polévky > polévka Kristýnka
Suroviny potřebné pro přípravu:
8 větších brambor, 2 mrkve, 1 petržel, 1 celeru, 1 cibule, 1 pórek, 1,5 l vývaru, 1 plechovka sterilovaných fazolí ve slaném nálevu, chilli koření, Vegeta, kostka zeleninového bujónu, 2 vejce, 1 lžíce maizeny nebo hladké mouky, 2 čerstvé zelené papriky
Recept na přípravu:
Brambory, kořenovou zeleninu, cibuli a pórek nakrájíme na kostičky a kolečka a uvaříme ve vývaru doměkka. Přisypeme sterilované fazole ve slaném nálevu nebo fazole vařené, dochutíme chilli kořením, Vegetou, zeleninovým bujónem a zjemníme rozšlehanými vejci. Pokud se bude zdát polévka málo hustá, rozmícháme lžíci maizeny nebo hladké mouky ve vodě a vlijeme do polévky, krátce povaříme s nakrájenou čerstvou zelenou paprikou.
Další recepty:
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Sýrová polévka z taveného sýra a dvou vajec.
Čočková polévka má kyselejší chuť.
Valašská kyselica s brambory.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Česnečka se sýrem kterým nešetříme.
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme smetanu.
Oukrop z bramborového vývaru.
Pohanková polévka se zeleninou a vejcem.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Kulajda s houbami a koprem do které přidáme jemně nasekaný kopr.
Ruský boršč vaříme doměkka.
Pohanková polévka recept
Polévka Kristýnka má své chuťové kouzlo.