Recepty > polévky > polévka kapusťačka
Suroviny potřebné pro přípravu:
kapusta, zeleninový vývar, máslo, hladká mouka, uzený špek, čerstvá pažitka, muškátový oříšek, pepř, sůl
Recept na přípravu:
Kapustu dobře omyjeme a očistíme, rozkrájíme na čtvrtky, odstraníme košťál a nakrájíme na tenké proužky. Do vroucího vývaru přidáme pokrájenou kapustu a vaříme pod pokličkou na mírném ohni asi 20 minut. Potom kapustu v polévce rozšleháme na jemnou kaši, necháme ještě jednou přejít varem a zahustíme světlou jíškou z másla a mouky. Osolíme, opepříme a dochutíme strouhaným muškátovým oříškem. Kostičky špeku osmahneme na suché pánvi, do polévky je přidáme až těsně před servírováním. Hotovou polévku zdobíme na talíři sekanou čerstvou pažitkou.
Další recepty:
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Francouzská cibulačka se sýrem a bagetou.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Kyselica s klobásou a brambory.
Cuketová polévka s mrkví není třeba ji zahušťovat.
Italské špagety posypeme nastrouhaným sýrem.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená.
Babiččina bramboračka do které přidáme přidáme rozmačkaný česnek.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Houbová omáčka na smetaně s houskovým knedlíkem.
Italská zeleninová polévka minestrone posypaná strouhaným parmezánem.
Řecká čočková polévka s cibulí.
Jarní minestrone
Polévka kapusťačka má své chuťové kouzlo.