Recepty > kuře > polévka dršťková nepravá z drůbežího masa
Potřebné suroviny:
40 g sádla, 1 velká cibule, 40 g hladké mouky, 1 lžička sladké papriky, 1 litr drůbežího vývaru, 200 g vařených drůbků a drůbežího masa, 2 stroužky česneku, 1/2 kostky slepičího bujonu, majoránka
Postup přípravy:
Na rozehřátém sádle zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a doplníme ji hladkou moukou. Mícháme a upravíme cibulovou jíšku. Doplníme ji paprikou a zředíme studeným drůbežím vývarem a dobře, nejméně 20 minut, povaříme. Maso z drůbků, křídel a ostatní maso ze slepice nakrájíme na nudličky a dáme do polévky prohřát. Polévku ještě dokořeníme nastrouhaným česnekem, slepičím bujonem a majoránkou.
Další jídla:
Pečená kachna s jablky a dušeným zelím.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Domácí nudle do polévky kladujeme je na suchém místě.
Kuřecí játrová paštika zabalená do alobalu.
Husí játra jako minutka s rýží.
Kuře na kari ochutíme solí.
Francouzská pórková polévka s kostičkami opražené housky.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Dršťková polévka
Recept na přípravu jídla polévka dršťková nepravá z drůbežího masa přináší na talíř svoji chuť.