Recepty > kuře > polévka cibulová s drůbežími žaludky
Potřebné suroviny:
2-3 lžíce oleje, 200 g cibule, sůl, pepř, 250 g drůbežích žaludků, 1,5 l vody, 1/2 kostky slepičího bujonu, pažitka, 4-8 toastových chlebů
Postup přípravy:
Očištěné žaludky dáme do tlakového hrnce, zalijeme je vodou, přidáme sůl a vaříme podle druhu žaludků. Zvlášť na tuku osmažíme oloupanou, na tenké plátky nakrájenou cibuli. Asi po 30 minutách hrnec ochladíme nebo vypustíme páru, víko sejmeme a zjistíme, zda jsou žaludky měkké. Vývar scedíme na osmaženou cibuli a necháme jen krátce přejít var. Mezitím nakrájíme na tenké plátky žaludky, vložíme je k vývaru s cibulí, vše ještě doplníme podle potřeby horkou vodou a pro zvýraznění polévky přidáme bujon. Nakonec polévku doplníme nadrobno nakrájenou pažitkou a na talířích nebo v bujonových šálcích podáváme s toasty, které nasucho opečeme.
Další jídla:
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Husí játra jako minutka s rýží.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí játra na slanině restujeme.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Kuřecí játra s jablky podáváme s rýží.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Dršťková polévka z kuřecích žaludků do které vmícháme utřený česnek.
Polévka z kuřecích žaludků
Recept na přípravu jídla polévka cibulová s drůbežími žaludky přináší na talíř svoji chuť.