Recepty > polévky > polévka Bouillabaise
Suroviny potřebné pro přípravu:
150 g mořských plodů, 100 g rybího filé, 100 g brambor, 100 g cibule, 100 g rajčat, 2 polévkové lžíce bílého vína, stroužek česneku, lžíce olivového oleje, bobkový list, sůl, pepř
Recept na přípravu:
Mořské plody necháme rozmrazit. Do litru vroucí osolené vody vložíme na kostičky nakrájené brambory. Přidáme očištěnou, na plátky nakrájenou cibuli a rajčata rozkrájená na čtvrtky. Přilijeme olivový olej a vaříme 8 minut. Po té vložíme na kostičky nakrájené rybí filé, mořské plody, nasekaný česnek, bobkový list a vaříme ještě 15 minut. Na závěr přidáme do polévky bouillabaise bílé víno a dle chuti přisolíme.
Další recepty:
Kuřecí vývar s drobením zdobíme zelenou petrželkou.
Italské těstoviny se špenátem důkladně promícháme.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Španělská česnečka do které přidáme rajčata.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Francouzská bramboračka ke které přimícháme smetanu s rozkvedlanými žloutky.
Mozečková polévka se žloutkem.
Cibulačka z červené cibule - třetinu másla rozehřejeme.
Rajčatová omáčka z protlaku kterou vaříme na mírném plameni.
Jemná cibulačka s nakrájenou pažitkou.
Topinky s játry osolíme a opepříme.
Pórková polévka s ovesnými vločkami a brambory.
Smetanová žampionová polévka, žampiony nakrájíme na slabší plátky.
Bouillabaisse recept
Polévka Bouillabaise má své chuťové kouzlo.