Recepty > polévky > poctivá domácí bramboračka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 cibule, 2 mrkve, polovina celeru, 1 petržel, stroužek česneku, 500 g brambor, majoránka, bobkový list, nové koření, sůl, mletý pepř, sušené houby, jíška (mouka, máslo)
Recept na přípravu:
Houby na 10 minut namočíme. V hrnci rozehřejeme máslo, na kterém osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli a mrkev. Po usmažení zalijeme 1,5 litrem vody a postupně přidáváme nakrájený celer a petržel a prolisovaný stroužek česneku. Necháme vařit a přidáme namočené houby, nakrájené brambory, majoránku, nové koření, bobkový list, pepř a sůl. Když je vše uvařeno, zahustíme jíškou.
Podáváme s chlebem.
Další recepty:
Houbová kulajda s brambory.
Originální italský recept na Minestrone posypanou sýrem.
Kachní polévka recept na přípravu.
Polévka kulajda na kterou použijeme dvě hrsti sušených houb.
Gulášová polévka z mletého masa s brambory.
Jihočeská bramboračka se šlehačkou a vejcem.
Fazolová polévka od babičky do které přidáme vlasové nudle.
Zelňačka s klobásou a kysanou smetanou.
Bramboračka s houbami a pokrájenou kořenovou zeleninou.
Krémová bramboračka s nadrobno nasekanou pažitkou.
Kulajda s houbami a koprem
Ochutnejte recept poctivá domácí bramboračka.