Recepty > vepřové maso > pivovarský tokáň
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
800 g vepřového bůčku, 2 cibule, olej, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, 200 ml piva, strouhanka, strouhaný sýr, kečup, petrželka
Postup přípravy:
Nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém oleji. Přidáme vepřový bůček nakrájený na kostičky a osmahneme. Vmícháme prolisovaný česnek, sůl, pepř, podlijeme trochou vody a dusíme. Po chvíli dušení podlijeme pivem a dodusíme bůček doměkka. Nakonec zahustíme strouhankou.
Porce pivovarského tokáně ozdobíme strouhaným sýrem, kečupem a nasekanou petrželkou a podáváme s chlebem nebo vařenými brambory.
Další recepty:
balkánské vepřové nudličky, vepřové kotlety, vepřové nudličky na víně, džuveč, vepřové kotlety, vepřová pečeně na víně, česneková omáčka z vepřových kostí, vepřové kotlety zapečené s brambory a smetanou, vajíčková tlačenka, velikonoční nádivka, domácí klobásy, vepřová plec s párkem a okurkou, vepřová panenka na víně
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.