Recepty > listové těsto > pirožky plněné masem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
balíček listového těsta, 250 g hovězího nebo libového vepřového masa, olej, 1 cibule, máslo, 2 vejce, sůl, pepř, zelená petržel
Postup přípravy:
Maso umeleme v masovém strojku a osmahneme na rozpáleném oleji. Zvlášť osmažíme na troše másla nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme ji k masu a dusíme ještě asi dvacet minut. Pokud se nám šťáva vysmahne, přilijeme lžíci horké vody. Poté do směsi přidáme 1 vejce, sůl, pepř a ještě pět minut dusíme. Nakonec přidáme nasekanou petrželku, případně kopr. Směs je lépe udělat tužší, aby nám z pirožků nevytekla.
Z listového těsta vyválíme na vále tenkou placku a nožem nebo rádýlkem nakrájíme čtverce o straně přibližně 5 cm. Do středu čtverce vložíme masitou náplň. Okraje potřeme rozšlehaným vejcem a těsto přeložíme na trojúhelník. Okraje těsta mírně přitiskneme a povrch pirožků rovněž potřeme vejcem. Takto připravené pirožky naskládáme na vymaštěný plech a pečeme v mírně vyhřáté troubě dozlatova. Pirožky můžeme podávat teplé s čajem, ale chutnají i studené.
Další recepty:
jablka v županu, ruská slepičí polévka, tříbarevný jablečný koláč, španělská polévka gazpacho, kuře na paprice, česnečka, ruský boršč, ratatouille, jablečný závin recept, tvarohová žemlovka, tvarohové šátečky, játrová omáčka
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.