Recepty

Recepty > listové těsto > pirožky plněné masem

Recepty - Pirožky plněné masem

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

balíček listového těsta, 250 g hovězího nebo libového vepřového masa, olej, 1 cibule, máslo, 2 vejce, sůl, pepř, zelená petržel

Postup přípravy:

Maso umeleme v masovém strojku a osmahneme na rozpáleném oleji. Zvlášť osmažíme na troše másla nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme ji k masu a dusíme ještě asi dvacet minut. Pokud se nám šťáva vysmahne, přilijeme lžíci horké vody. Poté do směsi přidáme 1 vejce, sůl, pepř a ještě pět minut dusíme. Nakonec přidáme nasekanou petrželku, případně kopr. Směs je lépe udělat tužší, aby nám z pirožků nevytekla.

Z listového těsta vyválíme na vále tenkou placku a nožem nebo rádýlkem nakrájíme čtverce o straně přibližně 5 cm. Do středu čtverce vložíme masitou náplň. Okraje potřeme rozšlehaným vejcem a těsto přeložíme na trojúhelník. Okraje těsta mírně přitiskneme a povrch pirožků rovněž potřeme vejcem. Takto připravené pirožky naskládáme na vymaštěný plech a pečeme v mírně vyhřáté troubě dozlatova. Pirožky můžeme podávat teplé s čajem, ale chutnají i studené.

Další recepty:
jablka v županu, ruská slepičí polévka, tříbarevný jablečný koláč, španělská polévka gazpacho, kuře na paprice, česnečka, ruský boršč, ratatouille, jablečný závin recept, tvarohová žemlovka, tvarohové šátečky, játrová omáčka

Recepty
Externí odkazy

Recepty chutnají doma i u přátel.


Yin.cz prináší informace nejen o jídle.