Recepty

Recepty > vepřové maso > pikantní vepřová krkovička

Recept - Pikantní vepřová krkovička

Potřebné suroviny:

500 g vepřové krkovičky bez kosti, sůl, 6-8 stroužků česneku, olej, mletý pepř, 1 cibule, 1 pálivá feferonka, ostrý kečup, šálek vývaru

Postup přípravy:

Vepřovou krkovičku nakrájíme na plátky. Plátky lehce naklepeme, osolíme, potřeme utřeným česnekem, olejem, opepříme a necháme odležet.

Na olejem potřené pánvi osmahneme maso z obou stran a poté maso vložíme do pekáčku vymaštěného olejem, přidáme nakrájenou cibuli, 4 stroužky na plátky pokrájeného česneku, nakrájenou feferonku, zalijeme kečupem a šálkem vývaru. Vložíme do předem vyhřáté trouby, kde zakryté zvolna dusíme doměkka.

Další recepty:
vepřové koleno, pivovarský tokáň, jitrnicové kuličky, slovenské strapačky, plněné vepřové řízky v trojobalu, selský řízek, vepřové kotlety, vepřové medailonky s omáčkou Mornay, vepřové medailonky na medu a chilli papričce, vepřové plátky zapečené s brambory a smetanou, domácí klobásy, vepřová čína s tvarůžky, vepřový jazyk s křenovou omáčkou

Recepty
Externí odkazy

Recepty chutnají doma i u přátel.


Yin.cz prináší informace nejen o jídle.